Forrai Ferenc | Négyszöglet

egyéni kiállítás

Négyszöglet

 A sorozat, összetartozást jelző szimbolika. Színekből és formákból rendszert alkotó jelrendszer. Négy szín mesél irodalomról, otthonosságról, tünékeny életünk nyomairól. Az ötödik szín a metszet: a fekete, az egyezőség árnyalata. Itt élünk, városunk régi s új történetei itt hagynak nyomot Budapest négyszögletében. Alapszínek és színterek, vonalak, metszéspontok: ez a mi geometriánk.

 A Négyszöglet egy hosszú tanulmányozási folyamatnak a vizuális-képi leképezése, rendszerbe foglalása. Milyen kölcsönhatásban vagyunk egymással, önmagunkkal és a környezetünkkel. Mindannyiunknak más és más a belső világa, a saját halmaza, de vannak a metszeteink, aminek a felfedezése és megtalálása jó, a sorozat is erről szól: halmazokról, metszetekről, egyezőségekről, különbözőségről és kölcsönhatásról.

 Forrai Ferenc olyan rendszert épített fel, amivel a számára fontos kérdéseket, érzéseket, és történéseket vizuálisan (sík-, vagy térbeli grafikákkal) megfogalmazhatja. A sorozat irodalmi vonatkozása: a mindennapok során olvasott könyvek szavai kerülnek feldolgozásra Forrai Ferenc munkáiban, kiegészítik a vizuális eszköztárát, teljesebbé teszik megfogalmazásukkal a benne zajló és az őt körbevő folyamatot.