Gábor Áron | Tér-kérdések

egyéni kiállítás

Gábor Áron Tér-kérdések című átfogó kiállítása a B32 Galériában és a Faur Zsófi Galériában kerül bemutatásra. 

A Faur Zsófi Galériában felvonultatott anyag egy válogatott műtárgy együttest hoz el a látogatók számára az elmúlt négy évtized tematikáiból; az Állatszimbólumok, Örvények, Fejek, Aranykert, Párbeszéd, Szemek tükrében elnevezésű sorozatok egy-egy emblematikus munkáját mutatjuk be a galéria három szintjén.
Gábor Áron évek óta részt vesz egy átfogó nemzetközi rajzkiállításon. Az áprilisban Milánóban kiállításra kerülő anyag egy része a galéria alsó szintjén, a Panel Contemporary-ben lesz bemutatva. A Szemek tükrében sorozat papírmunkái és szobrai itt lesznek először láthatóak Magyarországon.

A B32 galériában a Szin-Tézis sorozatot mutatjuk be, ahol a művész kísérletet tesz arra, hogy a két nagy ellentétet; a geometrikus és az organikus festészeti megközelítést összehangolja, és ez által fejezze ki szellemi üzenetét és saját művészeti megközelítését a problematikához kapcsolódva. A képek vízszintes, organikus játéka, a természet sokszínűségét, míg a függőleges, geometrikus ritmus az ember által épített teret szimbolizálja. Ezzel párhuzamosan a kraplak vörös színmezők a vért és az életet jelenítik meg, amikkel a szinte szemben álló puha fekete geometrikus sávok az elmúlást és a halált demonstrálják. A képeken az ellentétpárok összekapcsolódnak az idő szimbólumával és felszínre hozzák annak kontinuitását. A kiállításon nagyméretű triptichon olajfestmények és személyes narratívával bíró finom rajzok, papírmunkák lépnek egymással párbeszédbe és beszélik el saját történetüket.